Scoarță de pin și piatră decorativă

Ne plac foarte mult suprafețele acoperite cu diverse materiale care să ne protejeze de buruieni și care să confere o notă mai îngrijită grădinii. Mulți trăiesc cu iluzia că odată ce vor acoperi solul grădinii cu scoarță, cu așchii de piatră sau lemn, gata – au terminat cu munca istovitoare în grădină.

Acesta este un adevăr parțial pentru că oricât de bine am acoperi o suprafață, buruieni tot mai apar, fie că se strecoară printre bucățile de scoarță uneori trecând chiar prin prelată, fie că încolțesc în piatră din semințele aduse de vânt. Mulcirea (acesta este termenul pentru acoperirea solului) este indicată doar în anumite situații, în general pentru spațiile plantate cu arbori, arbuști sau conifere, mai rar pentru ierburi sau plante perene. Nu vom aplica scoarță într-un strat cu flori sau printre trandafiri.

Anumite plante (phloxul de exemplu) vor sa se târască pe pământ și astfel se înmulțesc, trandafirii trebuie acoperiți cu pământ la venirea iernii, alte plante au nevoie de sol afânat în permanență. Pentru aceste situații acoperirea solului nu este indicată. În majoritatea cazurilor însă putem opta pentru mulcire cu SCOARȚĂ de PIN, PIETRIȘ DECORATIV sau ARGILĂ EXPANDATĂ.

Pentru a putea achizitiona un produs din cele enumerate mai sus CLICK AICI

Lasă un răspuns