Tuia Kornik

Tuia Kornik

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Thuja occidentalis Kornik este un arbust conifer cu creștere relativ rapidă, puternic și compact. El crește aproximativ 30 cm lungime în fiecare an. O plantă cu varsta de 10 ani poate crește la o înălțime de 2-3 m.

Creează forme conice, care nu necesită o tăietură excesivă.

Culoarea frunzelor este verde suculent, cu vârfuri galbene pe lăstarii tineri, parfumate atunci când sunt frecate. La o vârstă fragedă, crește încet.

Vegetează în zone însorite sau semi-umbroase. Nu este pretențios față de umiditatea solului, crescând mai bine pe soluri umede argiloase sau soluri ușoare, de asemenea pe soluri cu turbă sau calcaroase. Pe solurile uscate, creșterea este foarte lentă. . O dată pe an (de preferință în primăvară), pomul trebuie hrănit cu îngrășăminte minerale sau organice. Îngălbenirea și deshidratarea acelor pot fi provocate de udarea insuficientă sau de excesul de lumină solară.

Este recomandat pentru aliniamente și garduri vii. Este necesar să alegeți zona în care soarele nu va străluci toată ziua. În caz contrar, sub influența luminii solare directe, planta poate fi deshidratată sau îmbolnăvită în timpul iernii din cauza înghețului. Este rezistent la gaze și funingine, putând fi cultivat și în orașe. Nu trebuie uitat că arborii vor crește nu numai în înălțime, ci și în lățime. Adâncimea de plantare este de 60-80 cm.

Pentru a putea achizitiona thuja kornik CLCK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: