Ribize

Ribize

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Denumirea pare amuzantă, așa li se spune acestor fructe în Bucovina și dacă ne uităm la denumirea latinească (Ribes) se pare că este o denumire populară foarte științifică.

Fructele speciei Ribes rubrum, înrudită direct cu Ribes nigrum (coacăzul negru) sunt bace mici, cu pielița subțire, grupate în ciorchini, zemoase, aromate, dulci acrișoare și pot fi de culoare roșie (JONKHEER van TETS), albe (VICTORIA) sau roz (ULUBIENA LWOWA).

Spre deosebire de coacăzul negru, coacăzul roșu este mai ușor de cultivat, are cerințe mai mici față de temperatură, un sezon de vegetație mai scurt și este posibil a fi cultivat din zona de câmpie până la 800-1000 m altitudine. Este important să îl plantăm în plin soare, într-un sol luto-nisipos la nisipos și să îi asigurăm un nivel rezonabil de umiditate. Ramurile de rod cele mai productive sunt cele de 3-5 ani, de aceea ca și la coacăzul negru trebuie avută în vedere întinerirea permanentă a tufei. Consumul de coacăze roșii tonifiază inima și este recomandat pentru importantul aport de vitamine pe care îl aduce organismului. Mai multe AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: