Trandafir floribunda Solero

Trandafir floribunda Solero

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Trandafirul Solero este o creatie a pepinierei Kordes, obtinuta in 2009 si premiata in acelasi an cu eticheta germana foarte selectiva ADR pentru rezistenta sa naturala excelenta la boli, printre alte criterii. Face parte dintr-o serie de trandafiri numiti Sans Contraintes (care necesita foarte putina intretinere) si din colectia Rigo Rosen (dezvoltata in parteneriat cu Globe Planter), care reuneste soiuri selectate pentru rezistenta lor mare la boli, portul lor atractiv si capacitatea de a inflori din abundenta.

Trandafirul Solero face parte din familia trandafirilor floribunda, cu flori grupate in buchete. Formeaza intr-un timp relativ scurt un mic arbust ramificat ce poate atinge o inaltime de aproximativ 70 cm si pana la 60 cm latime. Poate fi folosit si ca planta de acoperire a solului.

Farmecul special al acestui trandafir este jocul minunat de culori al florilor si mugurilor sai galbeni, care ies in evidenta din frunzisul verde inchis. Tulpinile sale spinoase poarta un frunzis consistent, foarte decorativ. Initial de un verde luminos si stralucitor, frunzele, fin zimtate pe margine, se inchid la culoare vara. Inflorirea sa este continua din iunie pana in octombrie.

Parfumul florilor este armonios dar rezervat, adevaratele valori ale acestui trandafir fiind florile sale captivante. Corolele sale duble, asemanatoare trandafirilor vechi, formeaza flori de 6 cm diametru si sunt adunate in ciorchini verticali continand de la 4 pana la 8 flori. Culoarea lor ofera un gradient splendid de la galben lamaie pana la galben crem, din centru catre margine.

Trandafirul Solero se adapteaza la toate solurile nu foarte uscate si la toate climatele, ceea ce face posibila plantarea acestuia fara rezerva in mai multe regiuni. In cele mai calduroase, se amplaseaza de preferinta in soarele diminetii, in timp ce va inflori cel mai bine in plin soare, in regiunile mai reci. Capteaza atentia atat la marginea unei alei, cat si solitar sau in paturi de flori. Poate fi plantat si in grupuri de 3 subiecti, aranjati intr-un triunghi, izolat in centrul unui mic grup de flori albastre, albe sau portocalii (in peren, lavanda, snapdragons, benoites).

De asemenea, poate fi asociat cu alti trandafiri de acoperire a solului cu flori albe, rosii sau portocalii pentru a sublinia conturul unei alei sau a paturilor de arbusti si a plantelor perene usoare sau opulente. Se potriveste perfect cu muscate perene, campanulas, nepetas, delphiniums, digitalis sau salvii perene. Trandafirul Solero arata, de asemenea, in forma maxima in combinatie cu diferite ierburi.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: