Trandafir floribunda Nostalgie

Trandafir floribunda Nostalgie

Lansat in 1996 de pepiniera germana Rosen Tantau, trandafirul Nostalgie se distinge prin forma perfecta de cornet a florilor sale, prin parfumul si culorile sale delicate, aflate intr-o armonie eleganta. Este, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase soiuri de floribunda, inflorind din luna iunie pana la primul inghet.

Acest arbust destul de erect poate atinge 120 cm inaltime si 60 cm latime, cu o crestere rapida. Frunzisul sau si tulpinile tinere si viguroase, prevazute cu spini mari maronii, se nasc avand o culoare rosie-aramie, inainte de a lua o nuanta verde inchisa. Este remarcabil de sanatos si foarte rezistent la boli. Din iunie pana la inghet, daca se are grija sa indepartati florile decolorate, florile, compuse din 40 de petale, avand un diametru de 8 cm, apar din mugurii rosii spre visiniu, care se deschid treptat, dezvaluind o inima superba de culoare crem, in centrul unei corole tivite cu rosu visiniu. Sunt solitare sau grupate in ciorchini de cate trei.

De dimensiuni medii, trandafirul Nostalgie formeaza o tufa consistenta, ideala pentru plantarea ca subiect izolat. Se potriveste bine in granite, sau amestecat cu plante perene si anuale usoare, cum ar fi phlox paniculata sau nigella. De asemenea, va fi bine evidentiat in fata unui paravan de buxus ori tisa sau, dimpotriva, inconjurat de un gard viu sau un labirint abil organizat, ca in gradinile italiene sau franceze. Mai presus de toate, Nostalgie este un trandafir magnific pentru a crea buchete minunate si foarte romantice.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: