Trandafir floribunda Nina Weibull

Trandafir floribunda Nina Weibull

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Desi a fost lansat in 1961 de catre cultivatorul danez Poulsen, trandafirul floribunda Nina Weibull este considerat inca simbolul romantismului, florile sale rosii sangele fiind o priveliste emotionanta. Din iunie, primii muguri se deschid si dau tufei de marime medie, puternic stufoasa un aspect extrem de gratios. Petalele delicate apar ca si cum ar fi pictate. Acestea formeaza un contrast atractiv cu frunzisul verde inchis, usor stralucitor al plantei. Ele sunt de dimensiuni medii, pline si stralucitoare, colorate intens in rosu, captivante pentru orice privitor.

Minunatul trandafir infloreste pana toamna tarziu, inflorind din abundenta. Abia la final de octombrie frumoasele lor flori isi iau la revedere incet de la sezonul aproape incheiat. Abundenta impresionanta de flori este un adevarat simbol al verii in orice gradina. Minunatul trandafir se potriveste bine ca solitar si, de obicei, atrage atentia in spatiile deschise. De asemenea, isi etaleaza aspectul fascinant si in grupuri.

Iubitorul de trandafiri poate planta pana la cinci exemplare pe metru patrat. Daca mixeaza Nina Weibull cu alti trandafiri, poate fi sigur ca rosul intens este cel mai atractiv. Trandafirii albi sau crem sunt ideali ca parteneri. Cu culoarea rosie puternica a florilor sale, Nina Weibull face un contrast distinct cu plantele perene inflorite. In combinatie cu lavanda sau ierburi delicate apare ca o imagine armonioasa. Acest trandafir are un port compact, bogat ramificat si puternic stufos. Trandafirul floribunda Nina Weibull atinge o inaltime de pana la 50 de cm si o latime de 40 cm.

Ii plac locatiile insorite. De asemenea, prospera bine la umbra partiala. Planta este tulburata de umbra profunda. Daca nu este suficient de mangaiat de razele soarelui, va produce mai putine flori. In schimb, ii place un vant slab. Caldura si aerul sunt benefice pentru petalele si frunzele stralucitoare dupa o ploaie de vara. Se usuca rapid si in siguranta. Solul optim din jurul plantei este obligatoriu reavan, bine drenat si contine substante nutritive suficiente. Planta tolereaza solul argilos. Rezistenta sa buna la iarna si natura sa robusta si sanatoasa il fac un soi de trandafiri usor de intretinut. De asemenea, impresioneaza prin florile sale rezistente la vant si vreme rea.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: