Trandafir floribunda Minerva

Trandafir floribunda Minerva

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Obtinut de cultivatorul Martin Vissers (Belgia) in 2004, trandafirul floribunda Minerva este un soi relativ nou. Desi, creat in 2004, acest arbust trandafir cu un port compact a fost comercializat abia din 2010. Pe langa inflorirea sa extraordinara, are o buna rezistenta la boli. Acest soi minunat a fost premiat pentru parfumul sau in Saverne in 2008 si la Madrid in 2011 fiind, fara indoiala, promisiunea unui peisaj magnific in gradinile noastre.

Caracteristica speciala a acestui trandafir foarte parfumat sunt florile sale duble, colorate in violet-mov. Acestea au diametrul de 7-8 cm si sunt formate din 26-40 de petale groase, cu un finisaj satinat. Minerva poate concura cu orice teahibrid datorita frumusetii si marimii florilor sale. Trandafirul numit dupa zeita romana a intelepciunii este o adevarata comoara si trebuie  sa apartina fiecarui pat de trandafiri. Florile sale duble sunt o sarbatoare pentru privirile admiratorilor. Majoritatea lor infloresc in grupuri pe lastari si atrag atentia tuturor, contrastand superb cu frunzele zimtate de culoare verde inchis.

Trandafirul Minerva atinge o inaltime de 60 pana la 80 de centimetri. Creste intre 40 si 60 de centimetri latime. In luna iunie, acesta intra pe scena gradinii cu florile sale extravagante de la violet pana la violet-albastru si incanta fiecare iubitor de trandafiri. Aceasta planta infloreste continuu pana la sfarsit de septembrie. Florile sale au un parfum special.

Desi prefera o locatie insorita, Minerva nu este atat de pretentios si, de asemenea, prospera si intr-un loc partial umbrit. Innobileaza paturile si granitele din fiecare gradina. Splendidei flori violete ii place sa joace rolul principal in patul de gradina. Trandafirul Minerva intra intr-o relatie armonioasa cu, de exemplu, salvia de stepa sau clematis. In aceasta combinatie de plante, trandafirul releva accente fantastice in gradina. Nimeni nu poate rezista acestei privelisti, iar plantele perene cu flori albe sau galbene plantate langa florile trandafirului Minerva creeaza accente de culoare extrem de captivante.

In plus, el este potrivit si pentru plantarea in ghivece. In acest fel poate fi admirat in toata splendoarea sa pe terasa sau balcon. Ca floare taiata, infrumuseteaza tot felul de buchete. Parfumul sau umple intreaga camera si prezenta acestui trandafir violet inflorit este incantatoare. In acest fel poate fi admirat in toata splendoarea sa pe terasa sau balcon. Ca planta taiata, infrumuseteaza tot felul de buchete.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: