Trandafir floribunda Leonardo da Vinci

Trandafir floribunda Leonardo da Vinci

Leonardo Da Vinci reprezinta una dintre capodoperele create de cultivatorul francez de trandafiri Meilland, obtinuta relativ recent, in anul 2005. Acesta formeaza un tufis mic de la 70 pana la 80 cm in toate directiile, foarte ramificat, viguros dar flexibil si acoperit cu un frunzis foarte sanatos, de culoare verde inchis, usor stralucitor. In stil modern, dar cu toate calitatile trandafirilor vechi, Leonardo da Vinci are un farmec atat salbatic, cat si romantic.

De-a lungul intregului sezon, din iunie pana in noiembrie, aceasta mica tufa produce necontenit buchete generoase de flori duble, foarte stranse, colorate intr-un rosu granat, profund si catifelat, posesoarele unui parfum placut. Leonardo da Vinci este o floribunda cu frunzis sanatos, rezistent la intemperii, care se simte in largul sau in orice gradina. Fara indoiala, este un pariu sigur ce ii va incanta pe multi gradinari si in special pe iubitorii de trandafiri rosii.

Inflorirea sa este remarcabil de lunga, dureaza de la 5 pana la 6 luni, arbustul fiind efectiv mereu inflorit. Leonardo Da Vinci se reinnoieste in valuri succesive pe tot parcursul verii, corolele sale duble, cu diametrul de 7-8 cm, sunt unite in grupuri terminale. Mugurii stransi se deschid in flori rotunde, turbionate, foarte parfumate, cu un aspect excelent. Culoarea exacta a florilor este un rosu granat profund, perfect uniform.

Trandafirii Leonardo da Vinci fac posibila realizarea unor garduri vii superbe, ei pot fi plantati intr-un amestec captivant la marginea terasei sau in paturile arbustilor mici. Asociati cu abelii, nandine sau cariopteris, acesti trandafiri creaza peisaje extrem de atractive. Sunt tovarasi buni pentru tufele de phlox paniculata. Dimensiunile modeste ale trandafirului Leonardo Da Vinci il face o planta interesanta pentru cresterea in ghivece mari.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: