Trandafir floribunda Artemis

Trandafir floribunda Artemis

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Lansat pe piata in 2016 de pepiniera germana Rosen Tantau, trandafirul Artemis este unul dintre cei mai eleganti trandafiri din gradina de vara. Trandafirul este botezat dupa numele zeitei vanatorii din mitologia greaca. Florile sale sunt duble, de culoare alb-crem, au forma sferica, fiind extrem de captivante. Petalele exterioare au o nuanta delicata, usor verzuie. Florile bombate incanta privirile, emanand un farmec nostalgic si romantic. Acest trandafir arata fabulos si imprastie in jur un parfum minunat, amintind de mireasma anasonului.

Iubitorii plantelor de gradina asteapta cu nerabdare cresterea mugurilor ce incep sa se deschida in luna iunie. Florile trandafirului Artemis ajung la dimensiuni de la patru pana la sapte centimetri in diametru, ele sunt extrem de expresive si reprezinta o sarbatoare pentru simturi. Frumusetea cascadei de flori dureaza pana in octombrie. Albul spre crem al florilor iese in evidenta in mod elegant dintre frunzele sanatoase si lucioase, de culoare verde intens. Trandafirul creste in general stufos si vertical. Atinge o inaltime de 100 pana la 130 de centimetri, cu o latime de pana la 80 de centimetri. In functie de locatie, divinul Artemis este potrivit ca planta solitara, in paturi de trandafiri sau intr-uo granita magica de trandafiri. De asemenea, poate face o figura inedita ca gard viu, fiind un ecran de confidentialitate extrem de romantic. De asemenea, acestui trandafir ii place sa intre in parteneriate splendide cu ierburi inalte tip tufa de culoare verde inchis sau cu tufe de lavanda.

Trandafirul Artemis nu are pretentii prea complexe sau speciale privind locatia sale. Prefera sa se dezvolte intr-un loc insorit dar se intelege bine si cu zonele de gradina partial umbrite. Un sol bogat in humus si bine drenat este benefic pentru o inflorire abundenta. Trandafirului nu-i plac excesul sau lipsa de apa. Arata cu atat mai magnific, cu cat gradinarul ii indeparteaza regulat florile ofilite. Acest arbust este foarte rezistent si nu necesita nicio protectie speciala impotriva inghetului. Temperaturile de pana la -23 grade Celsius nu afecteaza acest soi. Pepiniera Rosen Tantau a reusit sa creeze o adevarata bijuterie de trandafir care combina eleganta si nostalgia.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: