Molidul conic pitic

Molidul conic pitic

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

(molidul conic pitic)

        Picea glauca Conica  este un arbust conifer, care are o formă piramidală densă, verticală, care se lărgește pe măsură ce crește. Are frunze verzi la mijlocul verii și o nouă creștere verde deschis la sfârșitul primăverii.  Acele sale sunt dense, scurte si  tepoase.  Are crestere foarte inceata.

            Picea glauca  Conica, numită în mod obișnuit molid alb, este un conifer extrem de pitoresc, care este originar din zonele montane și marginile lacurilor si cursurilor care se întind de la Alaska peste pădurea boreală a Canadei până la Newfoundland, coborand in sud spre Montana, Minnesota, Wisconsin, Michigan și New York . Acest arbore crește pana la 3 metri înălțime si are o coroană în formă de con. Se restrânge în dimensiuni, până la forme subțiri, mai ales in nordul Canadei. Acele albastre-verzi au vârfuri ascuțite. Acele sunt pline de aromă de citrice atunci când sunt zdrobite. Acele au o înflorire albă, glaucoasă, de unde epitetul specific și numele comun. Conurile sunt cilindrice palide, de culoare maro

            Epitetul specific se referă atât la faptul că acele mature ale acestui copac devin glaucoase odata cu inaintarea in vârsta.

Picea glauca Conica va ajunge la o înălțime de 3 m și un diametru al coroanei de 2m , după 10-20 de ani.

Se va amplasa în gradina sau terasa in zone bine luminate si aerate. Poate sa creasca in ghiveci primii 2-3 ani dupa care se recomanda amplasarea in gradina. Solul este recomandat sa fie usor acid, ideal turba. In groapa de plantare se recomanda tapetarea cu pamant de calitate.  Se dezvolta cel mai bine in semiumbra. Prefera solurile acide, bine drenate, are crestere foarte inceata. Acest arbust prefera solurile acide, bine drenate,bine aprovizionare cu apa dar nu rezista secetei.

Chiar daca folositi plantele ca pom de Craciun, evitati pe cat posibil sa le tineti in casa in incaperi incalzite. Planta este „pacalita” si intra in vegetatie artificial. Mediul de apartament neaerat si cu exces de caldura nu ii prieste. Plantati cat de repede posibil coniferele in gradina dupa trecerea Sarbatorilor Craciunului. Plantarile se recomanda toamna tarziu dar se pot face si primavara si in lunile mai calduroase de iarna. Administrati ingrasamant de conifere primavara si toamna la 2 saptamani.

Picea Glauca Conica poate sa reziste pana la cateva decenii in conditii ideale. Nu necesita ingrijire speciala .Primavara se pot adauga amendamente, ingrasaminte naturale, balegar, dar si solutie acidofila pentru conifere. In caz de seceta devine sensibil la daunatori. Nu are nevoie de protejare peste iarna.

Prin aspectul lor decorativ imbogatesc gradina si impresioneaza prin invelisul lor superb de ace. E aspectuos in stancarii si vase ceramice, in gradini mici si mai mari si in parcuri si terase

Nu există probleme grave legate de insecte sau boli. Este sensibil la afide precum și de păianjenul roșu, de aceea se vor efectua 1-2 tratamente cu insecticide și acaricide, la jumătatea primăverii și la jumătatea verii. Fertilizarea de toamnă cu îngrășăminte bogate în potasiu va contribui la maturarea corespunzătoare a lujerilor și implicit la creșterea rezistenței plantei la vicisitudinile iernii. Deasemenea, administrarea sării de magneziu sau a îngrășămintelor cu conținut ridicat de magneziu va contribui la diminuarea brunificării acelor pe perioada iernii.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: