Artar japonez rosu

Artar japonez rosu

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Atropurpureum reprezintă comunul în materie de arțari japonezi fiind probabil cea mai răspândită varietate. A devenit atât de popular atât datorită calităților sale în ceea ce privește vigoare și rezistența precum și datorită faptului că se înmulțește relativ ușor din semițe are un preț mai scăzut la magazinele de plante ornamentale.

Frunza are 5 sau 7 lobi de mărime medie spre mare, moderat divizați. Lobii sunt ovați la ovat-lanceolați, cu vârful acuminat și marginea fin dințată. Frunzele sunt purpurii primăvara, nuanța închizându-se pe măsură ce anotimpul înaintează spre vară pentru ca toamna să devină roșii stacojii.

Datorită faptului că se înmulțesc cu predilecție din semințe există destul de multe varietăți asemănătoare care se întâlnesc sub acest nume. Prima clonă care a purtat numele Atropurpureum a fost obținută la pepiniera Constant Wattez în Woudenberg, Olanda.

Atropurpureum este o formă cu creștere înaltă, ajungând până la 10m înălțime, cu portul erect și coroana în general invers piramidală.

Pentru că multe pepiniere și magazine de plante comercializează uneori sub marca Atropurpureum și alte varietăți de arțari japonezi există posibilitatea ca subiectul să fie adesea neclar.

Din forma Atropurpureum au fost selectatea de-a lungul timpului varietăți cu caracteristici speciale care au fost multiplicate ulterior pe cale vegetativă și înregistrate sub nume de varietăți cum ar fi Shojo, Nuresagi, Bloodgood sau Moonfire.

Adesea putem întâlni arțarul japonez Atropurpureum și sub denumirea de Blood Leaf.

[gallery ids="3672,3673,3678,3677,3676,3675,3674"]

 

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: