Artarul japonez Bloodgood

Artarul japonez Bloodgood

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Este una dintre cele mai populare varietăți de arțar japonez cu frunze roșii, alături de Atropurpureum fiind caracterizatori ai grupei Amoenum din cadrul speciei Acer palmatum.

Este un arțar cu frunze mari și portul erect, culoarea roșie de sânge închegat fiind dominantă de la înfrunzire până toamna târziu și spre deosebire de alte specii de arțari japonezi nu este afectat de depigmentare toamna, depigmentare care duce de regulă la colorarea în bronz a frunzișului.

Frunzele mari au 5-7 lobi adânc divizați și cu marginea lobilor fin și regulat zimțate. Partea interioară a frunzelor este de regulă verde întunecat și lucioasă. În zilele însorite de vară lumina pătrunde prin frunze creând o aură roșiatică sub coronament. Toamna culoarea roșie se schimbă ușor în nuanța crimson. Pețiolul frunzei este scurt și de asemenea roșu. Fructele - samare mici cu aripile roșii primăvara și vara adaugă o notă suplimentară de roșu viu coroanei.

Bloodgood este un arțar viguros, cu port erect ce poate realiza înălțimi de până la 10m sau chiar mai mult. Ramurile puternice formează o coroană rotunjită la partea superioară, diametrul în partea superioară a coroanei fiind de regulă egal cu înălțimea coroanei.

De regulă Bloodgood este multiplicat prin butășire dar există și pepiniere care preferă să îl altoiască în portaltoi viguroși pentru obținerea mai rapidă a exemplarelor vandabile.

Unii susțin că această selecție a fost obținută în loturile de Acer palmatum Atropurpureum din cadrul pepinierei Bloodgoon Nursery din Long Island, SUA. Alții sugerează că își are originile în Boskoop, Olanda de unde a fost promovat de către pepiniera Ebbinge and Groos și de unde a ajuns în SUA unde a fost multiplicat pe scară largă și denumit în mod oficial.

Oricare ar fi originile sale, se știe în mod clar că Bloodgood a fost cultivat în SUA cu mult înainte de cel de al doilea Razboi Mondial.

A fost premiat pentru merite deosebite de catre Societatea Regala de Horticultura a Marii Britanii.

[gallery ids="3847,3848,3849,3850,3851,3852,3853"]

 

 

 

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: