Artarul japonez Bi-Ho

Artarul japonez Bi-Ho

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Bi-ho face parte din grupa Palmatum (green) a speciei Acer palmatum.

Arătam undeva că arțarii japonezi nu sunt doar simpli arbori sau arbuști cu frunze roșii și că marea lor varietate rezidă și din micile detalii decorative cum ar fi de exemplu culoarea sau textura scoarței.

Bi-Ho alături de Sango-kaku este un arțar japonez decorativ mai ales prin culoarea lăstarilor. Dacă Sango-kaku are tulpinile roșii, Bi-ho este de altă părere și anume că galbenul de aur vechi este mai interesant, mai ales pe timpul iernii. Împreună pot realiza asocieri inedite și atractive pentru ochi, mai ales în anotimpul hibernal când lipsa frunzelor pune mai mult în valoare scoarța și când peisajul alb sau tern este avid de culoare.

A fost introdus în Europa de către Guy Maillot din Franța. Deși iarna este anotimpul în care Bi-ho este mai bine pus în valoare, atât primăvara cât și vara sau toamna, acest arțar are ce să ne arate. Frunzele sunt tipic palmate și nu foarte mari, de culoare verde-gălbui cu irizații roșii primăvara, verzi peste vară și galben intens toamna.  Lăstarii au culoarea oranj pe timpul sezonului de vegetație dar iarna capătă o culoare mai mult galbenă, apropiată de culoarea caisei.

Nu este un arțar înalt, poate ajunge la maximum 2-3 m înălțime și 1-2 m în diametru, cu un port erect, ramuri verticale, coroana rotunjindu-se la partea superioară.

[gallery ids="3834,3833,3832,3831,3830,3829,3828"]

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: