Zmeurul

Zmeurul

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Majoritatea dintre noi cunoaștem foarte bine zmeura dar știați că există și soiuri cu fructe galbene, negre sau violet? Zmeura este un excelent desert dar în același timp o materie primă pentru foarte gustoase siropuri și dulcețuri. Având un conținut ridicat de acid elagic consumul de zmeură tratează obezitatea, previne cancerul și ajută la ameliorarea inflamațiilor. Există două categorii de zmeuri:

Soiurile cu o singură fructificație abundentă (floricane) numite și soiuri tradiționale cum sunt: GLEN AMPLE, PRZEHYBA, BRISTOL (zmeur negru), GOLDEN QUEEN (zmeur galben), SOKOLICA, TULAMEEN.

Soiurile remontante (primocane) sunt acele soiuri moderne care fructifică pe lăstarii de doi ani ca și soiurile tradiționale dar reușesc să fructifice și pe lăstarii de 1 an începând din luna august. Fructele apărute la sfârșitul verii și toamna sunt ferite de boli și dăunători care se manifestă în perioada tipică de coacere a soiurilor tradiționale (iunie-iulie). Există un interes crescând pentru cultivarea soiurilor primocane cum sunt: POLKA, POLANA și POLONEZ.

Pentru achizitionarea de zmeuri CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: