Thuja Miky

Thuja Miky

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Thuia occidentalis Miky este o varietate pitică de tuia, care tinde să se dezvolte lent cu frunze verticale, conice, luxuriante verzi.

Thuia occidentalis Miky crește conic, compact și de obicei atinge o înălțime de 40 - 60 cm. Este o varietate în creștere lentă, cu o rată de creștere de aproximativ 8 cm pe an.

Planta are o cerință medie de apă.

Se dezvoltă optim în solurile de grădină obișnuite, în poziție însorită până la parțial umbrită și are o bună rezistență la îngheț.

Thuia occidentalis Miky este relativ ușor de întreținut și este recomandat în special pentru iubitorii de plante fără experiență. Este recomandabilă o tăiere, optimă de la sfârșitul lunii iunie până în iulie. Utilizați îngrășământ cu eliberare lentă în primăvară. Aceasta eliberează substanțele nutritive încet și continuu, astfel încât planta să fie hrănită uniform pe o perioadă mai lungă de timp. Trebuie udată mai rar pentru că rădăcinile plantelor sunt stimulate să pătrundă în straturi mai solide ale solului și să supraviețuiască perioadelor mai uscate.

Thuia occidentalis Miky este o varietate cu textura și structura interesantă, aceste plante fiind adesea folosite într-o gradină modernă. Din aceleași motive, arbustul va reprezenta o diversificare valoroasă a compoziției compuse din conifere: ienupăr, jneapăn și molid alb. Deasemenea va fi o componentă excelentă a grădinii japoneze, împreună cu azalee japoneze, cireș japonez și arbusti pitici sau bonsai. Poate fi înconjurat de pietriș și așezat în compania cu lavanda, anemone sau clopotei și crescute într-un vas ceramic mare care induce o atmosferă cu adevărat de vacanță pentru grădina dumneavoastră.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: