Tuia Micul Campion

Tuia Micul Campion

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Thuja occidentalis Little Champion este un arbust pitic, globular, foarte rezistent. Când este tânăr crește rapid, apoi rata de creștere scade. Ajunge la maxim 1,2 metri înălțime. Acest mic cultivar are o formă rotundă, cu ramuri scurte și frunze verzi.

Frunzele sunt moi., de culoare verde deschis. Frunzele în timpul iernii sunt de multe ori de culoare maro până la verde.

Este cea mai mică varietate de Thuja occidentalis. El este un arbust pitic, cu forma globulara, având frunzișul fin și lăstarii foarte deși și subțiri.

Plantele tinere au nevoie de fosfor suplimentar pentru dezvoltarea rădăcinilor. Arbuștii trebuie să fie fertilizați o dată la câțiva ani. Excesul de azot în sol poate provoca o creștere excesivă a plantelor, în detrimentul dezvoltării mugurilor florali. Tipul optim de sol este argila, care este bogată în materie organică, bogată în nutrienți și are o capacitate perfectă de menținere a apei.

În ceea ce privește expunerea la soare, multe dintre aceste plante se vor descurca bine cu mai puțină lumină solară.

Este o tuia de formă globulară și cu creştere lentă, care se poate planta ca arbust solitar sau pentru gard viu. Frunzişul ei este verde, şi nu se face  prea maro în timpul iernii, nu este prea pretenţioasă. Este o bună plantă decorativă de iarnă.

Pentru a putea achizitiona thuja little champion CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: