Tuia Holmstrup

Tuia Holmstrup

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Thuja occidentalis Holmstrup este un conifer veșnic verde care creste destul de lent, fomând un arbust de dimensiuni medii, cu coroana densă conică. Frunzele sunt sub formă de solzi, de culoare verde bogat, în timpul iernii, uneori vârfurile iau o nuanță de bronz . Solzii au miros de ananas atunci când zdrobiți. Coaja brun-roșie se va exfolia de pe ramurile mature și de pe trunchiuri.

Contactul cu pielea poate provoca iritații.

El ajunge la o înălțime de 4m și un diametru al coroanei de 2,5m după 20-50 de ani.

Se recondă creșterea în sol umed dar bine drenat. Are mare toleranță față de sol, dar preferă solurile umede, neutre până la alcaline. Trebuie protejat de vânturile uscate, mai ales când puieții sunt tineri. Trebuie evitată umbra plină pentru că densitatea frunzelor va scădea substanțial. Evitați zonele expuse, cu vânt.

Thuja occidentalis Holmstrup provine dintr-un răsad, selectat la sfârșitul anilor 1940 de către crescătorul de animale, Asger M. Jensen din Holmstrup, Danemarca, fiind introdus în comerț în 1951

Nu există probleme grave legate de insecte sau boli. Suferă de ruperea tijei în timpul iernii datorită acumulărilor de gheață și zăpadă.

Este potrivit pentru garduri vii, plantații pe lângă fundații, sau ca arbust pitic izolat chiar într-o gradină mică, necesitând o întreținere minimă.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: