Tuia Fastigiata

Tuia Fastigiata

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Thuja occidentalis Fastigiata este un conifer de formă piramidală îngustă, cu frunza mată, foarte rustică care păstrează o culoare verde frumoasă pe tot parcursul anului. La maturitate completă, poate ajunge până la 18 metri înălțime și un diametru de 4 metri dacă nu este tuns.

A fost numit în, 1865 Germania, însă pepinierele occidentale preferă numele "Pyramidalis" din 1907.

Acest arbust crește cel mai bine în plin soare până la umbra parțială. Preferă să crească în condiții medii în soluri umede care nu ar trebui să se usuce. Nu este pretențios în ceea ce privește tipul solului sau pH-ul. Este oarecum tolerant față de poluarea urbană.

Thuja occidentalis Fastigiata necesită o tundere anuala, efectuata mai ales în timpul verii.

Acest arbore prosperă cel mai bine în solul grădinii obișnuite, în soare sau în semiumbră

Utilizat pentru aliniamente, garduri vii și plantații în jurul fundației caselor. Acesta este un arbust relativ scăzut ca întreținere. Atunci când este necesară o tăiere, se recomandă doar să tăiați noua creștere a sezonului curent, altfel decât să eliminați orice pierdere. Taierea trebuie efectuată mai ales în sezonul estival. Formează un gard viu de înălțime medie sau mare, verde tot timpul anului, îngust și vertical, cu frunzișul dens. Se recomandă plantarea în rânduri.

Pentru a putea achizitiona thuja fastigiata CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: