Tuia Brabant

Tuia Brabant

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Thuia occidentalis Brabant este un conifer compact, conic, veșnic verde, compact, cu frunze mici, aromatice, asemănătoare unei scări de culoare galben-verde și coajă roșcat maro. Fructele sunt conuri ovale, maro deschis.  Este verde luminos și păstrează această culoare și în timpul iernii.

Frunzele au miros de ananas atunci când sunt zdrobite.

Contactul cu pielea poate provoca iritații.

Thuia occidentalis Brabant va ajunge la o înălțime de 5 m și un diametru al coroanei de 3 m după 10-20 de ani.

Plante trebuie plantate în sol umed, atâta timp cât are o lumină bună. Are nevoie de protecție împotriva vânturilor uscate, în special atunci când sunt tineri. Este potrivită pentru sol uscat, rezistă inundațiilor dar nu tolerează pavajul. Rezistența la vânt este bună. Crește pe orice sol și este foarte rezistentă. Nu necesită îngrijiri speciale. Primăvara și toamna pământul se sapă în jurul gropii și se administrează îngrașăminte.

Este potrivit pentru parcuri, parcuri tematice, cimitire, zone industriale, grădini mari, grădini mici. Tunderea este extrem de bine tolerată, ceea ce a dus la popularitatea soiului Brabant ca plantă de acoperire împotriva riscurilor. Obiceiul său de creștere densă îl face perfect pentru a ajuta la reducerea zgomotului, mai ales că acesta formează rapid un gard viu închis când este plantat la 60 cm distanță.

Clona este originară din GJF Rombouts, Steensel, Olanda, înainte de 1984.

Pentru a putea achizitiona thuja brabant CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: