Trandafir urcator Westerland

Trandafir urcator Westerland

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Trandafirul urcator Westerland a fost creat de W. Kordes & Sons in 1969 si poate fi considerat acum un clasic. Este, fara indoiala, un excelent arbust de gradina, niciodata bolnav, mereu plin de flori, intens parfumat, putand fi plantat cu usurinta in toate regiunile. Apartinand grupului de hibrizi moderni, Westerland are la randul sau eticheta de calitate ADR a Federatiei Germane a cultivatorilor de trandafiri.

Westerland produce continuu ciorchini lungi de flori semi-duble cu un parfum fructat usor,  colorate in diferite nuante de portocaliu si apricot, traversate de straluciri rosii si irizatii galbene ce radiaza sub razele soarelui. Frunzisul des, de un verde extrem de stralucitor este insensibil la boli si formeaza un fundal foarte frumos pentru culoarea unica, atat de calda a florilor.

Cu un port natural in pozitie verticala, Westerland dezvolta ramuri solide si va atinge in medie 2,00 m inaltime si 1,50 m in anvergura. Cresterea sa, putin lenta la inceput, se accelereaza ulterior. Aceasta varietate are nevoie sa-si stabileasca si sa-si formeze cadrul inainte de a-si da valoarea deplina si de a-si livra inflorirea fabuloasa.

Aceasta incepe in jurul lunii iunie, mai mult sau mai putin devreme, in functie de regiune, si este reinnoita pana in septembrie, sau chiar pana in octombrie, daca vremea o permite. Florile, adunate in buchete generoase la capatul ramurilor, au un diametru de 9-10 cm, emanand un parfum intens. Au o culoare rara, un portocaliu de cupru nuantat cu roz, apricot si galben auriu, care se asorteaza excelent cu culoarea aproape rosie a bobocilor.

Plasat intr-un gard viu, in compania altor trandafiri sau arbusti floriferi, Westerland va arata excelent, precum si asezat in centrul unei mase de plante cu flori galbene sau asociat cu florile albastre sau purpurii ale geraniumurilor perene.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: