Trandafir The Fairy

Trandafir The Fairy

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Obtinut de britanica Ann Bentall in 1932, trandafirul The Fairy este o creatie remarcabila, care infrumuseteaza gradinile din intreaga lume, imprimandu-le imagini seducatoare. Trebuie admis faptul ca acest formidabil trandafir de acoperire a solului este apreciat in special pentru generozitatea infloririi sale, in buchete de flori duble de un roz proaspat si stralucitor care se estompeaza usor pe parcursul sezonului.

Apartinand grupului de trandafiri polyantha, The Fairy etaleaza un port stufos suplu si ramificat, de multe ori mai lat decat inalt, partial inclinat. Poate atinge in cativa ani aproximativ 80 cm inaltime pentru o anvergura a lastarilor de la 90 cm pana la 1 m. Florile mici, de 3 cm in diametru, foarte pline, se prezinta sub forma de rozete, greu parfumate si sunt de un roz luminos, devenind roz pal spre sfarsitul infloririi, deschizandu-se in numar foarte mare in minunate buchete piramidale, din iulie pana in octombrie. Acest soi foarte viguros si rezistent la boli dezvolta un frunzis fin, usor stralucitor.

Trandafirul The Fairy are avantajul ca se adapteaza excelent la solurile mai putin umede (chiar nisipoase si uscate) si la toate climatele, ceea ce ii permite sa fie plantat fara rezerve in aproape toate zonele. Are ramuri lungi, care fac minuni in rocarii sau pe un terasament unde va putea acoperi excelent solul.

Poate fi plantat si in grupuri de trei subiecti, aranjati intr-un triunghi izolat pe un gazon. De asemenea, va putea delimita aleile si va evidentia paturile de arbusti daca va fi plantat in masa. Se va asorta perfect in paturi cu plante perene usoare sau opulente. Poate fi, de exemplu, asociat cu muscate perene, cu nepetas, snapdragons sau digitalis.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: