Trandafir pentru dulceata Rose Sachensgruss

Trandafir pentru dulceata Rose Sachensgruss

Lansat inca din anul 1912 in Germania de catre Neubert, soiul Rose Sachsengruss este un trandafir semiurcator superb, plin de flori captivante, inzestrate cu un parfum extrem de puternic. Datorita infloririi abundente si a parfumului pronuntat, petalele florilor sale sunt recomandate pentru dulceata sau alte preparate culinare parfumate, cum ar fi siropul sau serbetul, precum si deliciosul ceai din petale uscate.

Daca nu este condus fortat, Rose Sachsengruss formeaza un arbust viguros si frumos, cu o crestere supla si foarte libera. Ramurile sale spinoase sunt dotate cu un frunzis consistent, de culoare verde inchis, si cu un finisaj destul de lucios. Acesta este rezistent la boli daca locul unde este plantat beneficiaza de o buna circulatie a aerului. Florile sunt de culoare roz inchis si infloresc din abundenta din luna mai pana toamna tarziu, la aparitia primelor brume. Florile mari, duble, sunt extrem de atractive si apar grupate in ciorchini de 3-7 flori, fiecare avand peste 55 de petale. La maturitate planta poate atinge inaltimi de 2,5 – 3 m si o anvergura de 90 cm.

Rose Sachensgruss este, de asemenea, o planta care prospera in aproape orice fel de sol. Va atrage atentia iubitorilor de plante datorita aspectului sau ingrijit. Acest trandafir superb formeaza, de exemplu atunci cand este plasat pe o pergola sau pe un stalp, o adevarata ghirlanda de flori de sus pana jos, perfect regulata. De asemenea, poate fi lasat sa formeze un arbust mare, fara a-i directiona cresterea, iar el va forma o masa atractiva formata din flori si frunzis, ideala la crearea fundalului pentru un pat de plante perene sau arbusti scunzi. Ni l-am putea imagina si intr-un gard viu de trandafiri, asociati cu arbusti inalti albi sau roz.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: