Trandafir pentru dulceata Rose de Rescht

Trandafir pentru dulceata Rose de Rescht

Descoperit si adus in Europa de Dr. Carl Haussknecht, un botanist german din Weimar, in anul 1868, dupa o lunga calatorie (1865-1869) prin Orientul Mijlociu, trandafirul Rose de Rescht este unul dintre trandafirii clasici, care se remarca prin forma sa compacta, natura robusta si florile intens parfumate. A fost raspandit in nordul Germaniei si in zona Gottingen, unde a crescut timp de aproape 100 de ani, dar a fost uitat. Botanista britanica Nancy Lindsay (1896-1973), fiica celebrei decoratoare de gradini Norah Lindsay (1873-1948) l-a readus inapoi in preferintele europenilor, incepand cu anul 1949.

Trandafirul Rose de Rescht creste in pozitie verticala, fiind foarte stufos, si poate atinge o inaltime de la 90 pana la 120 de cm. In conditii optime si dupa o perioada lunga de timp, acesta poate avea o crestere semnificativ mai mare. In latime, trandafirul Rose de Rescht poate ajunge pana la 90 de cm, ceea ce il face recomandat ca solitar. Daca gradinarul pastreaza trandafirul compact, el este ideal atat pentru gradinile mici, cat si pentru paturile mixte.

Florile sale duble (avand peste 50 de petale) arata ca niste pomponi magici si emana o aroma inconfundabila. Trandafirul Rose de Rescht este un adevarat spectacol pentru simturi. Cu florile colorate intr-o nuanta stralucitoare ce variaza intre fuchsia si violet, contrastand cu verdele inchis al frunzelor si adaugand experienta fascinanta a parfumului, acest trandafir reprezinta, fara indoiala, punctul de interes maxim al gradinii unde se afla.

Deoarece acest tip de trandafir provine din categoria trandafirilor de Damasc, intensitatea aromei sale puternice nu este deloc surprinzatoare. Din petalele sale se fac dulceturi, serbeturi si siropuri. Dupa inflorirea principala, noi miracole apar constant pana in toamna, deschizandu-se in fructe avand un diametru de la 5 pana la 10 cm. Florile sale sunt rezistente la ploaie, acest arbust tolerand foarte bine caldura. Supravietuieste sezonului rece avand o buna rezistenta la gerurile iernii, fara a necesita ingrijiri speciale.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: