Trandafir Heidetraum

Trandafir Heidetraum

Cultivatorul german Noack a creat in 1989 trandafirul Heidetraum, un arbust destinat acoperirii terenului, incrucisand soiurile Immensee si Amanda. Cu numeroasele sale flori semi-duble, Heidetraum reprezinta un adevarat vis de vara. Aceste flori de culoare roz intens spre rosu au un diametru de 6 - 7 cm, stau impreuna in umbele splendide si apar continuu pe varfurile lastarilor din iunie pana in octombrie. Cu cresterea sa larga, stufoasa si densa trandafirul Heidetraum poate atinge o inaltime de 90 cm si are o anvergura maxima tot de 90 cm. Datorita acestor proprietati, este perfect nu numai la acoperirea terenului ci si pentru borduri, paturi si containere, infrumusetand orice gradina, terasa sau balcon.

Trandafirul Heidetraum este robust si poate suporta aproape orice locatie. Este un trandafir excelent atat pentru suprafete mari, cat si mici, fiind deopotriva la fel de incantator. In plus, a primit si recunoasterea specialistilor pentru proprietatile sale remarcabile: eticheta ADR, bucurandu-se astfel de o mare popularitate si fiind un oaspete binevenit in parcuri si gradini, desi nu este parfumat. Pe parcursul vietii sale nu dezvolta lastari salbatici si necesita doar taierea lemnului prea subtire si vechi. Cresterea densa impiedica lumina directa a soarelui sa ajunga pe pamant. Pastreaza umezeala din sol, creeaza un climat bun la nivelul solului si suprima cresterea buruienilor.

Trandafirul Heidetraum arata cel mai bine in grupuri de 3 - 4 exemplare pe metru patrat sau solitar, in combinatie cu alte plante insotitoare. Deoarece dezvolta o abundenta de flori rosii-purpurii, este o priveliste fantastica ce nu se vede prea des in gradinile obisnuite si care garanteaza atragerea atentiei privitorilor. Trebuie aleasa o locatie adecvata pentru ca trandafirul Heidetraum sa se dezvolte perfect. Cel mai bine este sa alegeti un sol liber de humus intr-o locatie insorita sau partial umbrita. O suprafata argiloasa sau usor pietroasa promoveaza cresterea puternica a sistemului radicular, fapt ce reprezinta un atu pentru o inflorire abundenta.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: