Trandafir floribunda Wettra

Trandafir floribunda Wettra

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Lansat de pepiniera belgiana RVS Rijksstation Voor Sierplantenteelt in 1976 din incrucisarea soiurilor Pink Puff si Barcarolle, trandafirul Wettra este un arbust bine ramificat, stufos, viguros si extrem de florifer. Florile sale duble sunt de marime medie (5-6 cm diametru), rosii-catifelate. Frunzele au culoarea verde inchis si sunt lucioase, ovale si ascutite. Intre lunile iunie si octombrie infloreste din abundenta.

Trandafirul Wettra are un port stufos, larg si poate atinge o inaltime maxima de 100 cm si o latime de 80 cm. Perioadele de vreme rea si ploaie indelungata sunt mai putin rele pentru rezistentul trandafir Wettra. Acest arbust prefera un sol argilos, bogat in humus sau unul usor argilos. Solul trebuie sa fie bine drenat si umed, dar nu trebuie sa se acumuleze apa la radacini.

Wettra este destul de usor de ingrijit dar necesita suficienta apa si nutritie. Imediat dupa plantare, este recomandat sa-i oferiti apa regulata, astfel incat acest arbust sa poata prinde radacini viguroase. In plus, udarea regulata este, de asemenea, importanta in perioada de inflorire. Florile uscate trebuie inlaturate cat mai repede posibil, pentru a stimula cresterea si inflorirea noilor muguri florali.

Trandafirul Wettra are nevoie de o nutritie adecvata pentru a inflori bine si exuberant. Fertilizarea trandafirului stimuleaza cresterea si inflorirea si, de asemenea, ii pastreaza rezistenta la intemperii intacta. Pentru cea mai abundenta inflorire, se recomanda fertilizarea de doua ori pe an, o data in primavara (martie) si inca o data vara (iunie) .

Pentru a mentine trandafirul cat mai tanar si sanatos, se recomanda sa-i faceti o taiere anuala. Cel mai bun moment pentru taierea trandafirilor este in martie, odata ce a trecut gerul. In ce priveste locul de plantare, cel mai bine este sa alegeti un loc insorit dar accepta si umbra partiala.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: