Trandafir floribunda Novalis

Trandafir floribunda Novalis

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Creat de pepiniera Kordes in anul 2010, trandafirul floribunda Novalis ii incanta pe iubitorii de trandafiri pe tot parcursul verii cu abundenta sa nesfarsita de flori. Florile stralucind intr-un albastru-mov delicat de lavanda invelesc gradina intr-o stralucire nostalgica. Atrage privirea iubitorilor de trandafiri cu o culoare gratioasa si unica.

In acelasi timp, se inconjoara de un parfum pe cat de izbitor, pe atat de incantator. Inflorirea dureaza pana in ultimele zile ale lunii octombrie. Albastrul-mov gratios de lavanda al petalelor creeaza un contrast atractiv cu verdele neted si intunecat al frunzelor. Trandafirul floribunda Novalis creste pana la 80 de cm inaltime si 50 cm latime. Arata gratios si robust in acelasi timp.

Creatia extraordinara a celor de la Kordes a fost innobilata cu eticheta "ADR-Rose". Trandafirii care au aceasta eticheta sunt delicati dar robusti, unici si de calitate testata. Calitatile unui astfel de trandafir sunt superioare decat ale altor trandafiri. Infloresc neobosit si sunt rezistenti la vicisitudinile naturii. Florile sale puternice, complet duble si frunzisul sanatos demonstreaza clar acest lucru, aceasta superba planta fiind vedeta gradinii pe timpul verii.

Aceasta bijuterie de trendafir isi doreste ca locatie o zona insorita. De asemenea, accepta zone partial umbrite. Trandafirul Novalis respinge umbra completa, dezvoltandu-se minunat intr-un sol bogat in nutrienti si bine drenat. Ramurile sale sunt spinoase, iar inflorirea sa este lunga, dureaza 5 pana la 6 luni, din iunie pana in octombrie. Acest arbust se reinnoieste in valuri succesive pe tot parcursul verii, cu florile sale duble, avand diametrul de 8-10 cm, adunate in buchete terminale. Mugurii violet-mov se deschid in flori turbionate, cu un aspect destul de original, ale caror petale multiple sunt usor taiate la margine. Culoarea acestora este foarte stabila, intr-o combinatie frumoasa de violet pal si mov.

Ca orice trandafir floribunda, Novalis face posibila realizarea unor garduri vii frumoase, plantat intr-un amestec la marginea terasei sau in paturi de arbusti mici. Arata excelent asociati cu abelii, nandine sau cariopteris, de exemplu. Inflorirea sublima a lui Novalis se potriveste cu cea a trandafirilor englezi roz sau violet ce ii confera o stralucire aparte. Acest trandafir foarte rustic, care necesita putina intretinere, va va incanta la soare sau la umbra partiala, insotit de o procesiune de plante perene romantice. Va satisface toti gradinarii, deopotriva incepatori sau cu experienta.

Acest minunata arbust are nevoie de apa in mod regulat. Udat cum trebuie, prospera viguros si creste la inaltimea maxima. In schimb, nu-i plac picaturile de apa pe frunze si pe florile delicate. Pe langa lumina soarelui, trandafirul Novalis prefera un loc in care vantul de vara doar il mangaie. Frunzele si florile sale se usuca mai bine aici. Fertilizarea este recomandata intre martie si mai. Datorita proprietatilor sale rezistente, trece cu bine prin lunile reci de iarna.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: