Trandafir floribunda Humanity

Trandafir floribunda Humanity

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Lansat in 1995 de pepiniera britanica Harkness, Humanity este un trandafir cu mai multe tulpini, rezistent la boli, cu un obicei de crestere in pozitie verticala. Acest trandafir prezinta flori de culoare rosu inchis, usor parfumate, ce infloresc la capetele ramurilor, de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul toamnei. Florile sunt excelente pentru taiere. Are un frunzis de culoare verde inchis pe tot parcursul sezonului. Nu este un arbust ce necesita ingrijire si intretinere speciala, el doar trebuie taiat la sfarsitul iernii, odata ce amenintarea frigului extrem a trecut.

Trandafirul Humanity poate creste pana la aproximativ 60 cm inaltime la maturitate, cu o anvergura de 70 cm. Tinde sa acopere intreg solul din jur, deoarece creste intr-un ritm rapid si, in conditii ideale, poate sa traiasca aproximativ 20 de ani. Acest arbust prospera daca este cultivat in plin soare. Se dezvolta cel mai bine in conditii de umiditate medie si uniforma dar nu va tolera apa baltind la radacinile sale. Nu este pretentios in ceea ce priveste tipul de sol sau pH-ul acestuia. Este oarecum tolerant la poluarea urbana.

Trandafirul Humanity reprezinta o alegere excelenta pentru peisajul in aer liber dar, de asemenea, este foarte potrivit pentru utilizare in ghivece si containere in aer liber. Cu obiceiul sau vertical de crestere, este cel mai potrivit pentru utilizarea sa ca si punct focal intr-o combinatie de container, plantat in centrul vasului, inconjurat de plante mai mici sau din cele care se revarsa peste marginile ghiveciului.

Atunci cand este cultivat intr-un recipient, este posibil sa nu se dezvolte exact asa cum este indicat pe eticheta - acest lucru fiind de asteptat. De asemenea, mai este de retinut faptul ca atunci cand cultivati plante in containere si ghivece in aer liber, acestea pot necesita udari mai frecvente decat ar fi plantate in curte sau gradina.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: