Trandafir floribunda Heidi Klum

Trandafir floribunda Heidi Klum

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Creat in 1999 de pepiniera germana Rosen Tantau sub denumirea provizorie "RT 00681" din soiul mama Old Port si soiul tata Barkarole, trandafirul Heidi Klum este un trandafir romantic compact, cu o floare de culoare violet, avand diametrul de 7 cm, plina, cupata, solitara, compusa din mai mult de 41 de petale puternic parfumate. Poate fi usor cultivat intr-un ghiveci mare, unde poate atinge o inaltime de 60 cm cu un diametru de 40 cm. Frunzisul este dens, semilucios, de culoare verde inchis.

Cand a inflorit pentru prima oara, chiar in anul 2000, a atras toate privirile iubitorilor de trandafiri prin floarea sa superb colorata in violet, dubla si intens parfumata. In anii urmatori, acest trandafir a trebuit sa-si demonstreze in plus si robustetea, in climatul aspru al regiunii germane Schleswig-Holstein. De la soiul mama a mostenit culoarea si abundenta de flori violet, precum si parfumul, in timp ce soiul tata i-a transmis robustetea si rezistenta excelenta la vicisitudinile naturii

Cu ocazia unei prezentari de moda, celebrul top model german Heidi Klum a ales acest exemplar din 15 soiuri moderne de trandafiri, iar acum acesta ii poarta numele. Pe 23 mai 2005, acest superb trandafir a fost rebotezat dupa numele sau. Fotomodelul Heidi Klum a fost de acord spontan cu botezul neasteptat al acestui minunat soi de trandafiri, considerand ca este o mare onoare si satisfactie pentru ea faptul ca a fost aleasa ca nasa.

Acest trandafir isi va gasi locul in gradina oricarui iubitor de flori, indiferent daca este un incepator sau un gradinar cu experienta. Cu  culoarea sa rara si parfumul sau, merita un cadru la fel de gratios. Anumite plante perene cu inflorire usoara (asteri de toamna, penstemoni), dar si ierburi, lavanda si nepetas, sunt ideale pentru a-i spori frumusetea. Va arata bine izolat, de exemplu in grupuri de 3 subiecti, precum si intr-un container mare pe terasa sau balcon. Florile sale fac  buchete romantice foarte frumoase, in compania bujorilor roz si liliacului alb.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

 

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: