Trandafir floribunda Gartenspass

Trandafir floribunda Gartenspass

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Trandafirul Gartenspass (Gartenspaß) este o varietate de floribunda minunata, creata de pepiniera Kordes in 2009. Denumit si trandafirul cameleon, deoarece florile sale par sa isi schimbe culoarea in timpul infloririi, acesta creste vertical si stufos. Soiul Gartenspass arata, de asemenea, minunat in ghiveci pe balcon, terasa sau la intrarea casei. Este o atractie ce eclipseaza multi alti trandafiri teahibrizi. Din acest motiv, a castigat medalia de bronz a concursului de trandafiri de la Roma in 2010, precum si certificatul de onoare de la Saverne (Franta), tot in 2010.

Trandafirul Gartenspass este o priveliste superba cu florile sale parca pictate in doua tonuri. Florile acestui soi cu inflorire libera sunt galben-rosii, ele adaugand vitalitate si insemnand un dar minunat pentru fiecare pat de trandafiri. Chiar daca nu au un parfum specific, florile acestui trandafir arata foarte distractiv in orice gradina, de unde si denumirea Gartenspass ("Distractia din gradina" in limba germana). Florile in forma de castron sunt duble, au un diametru de la 5 pana la 10 centimetri si se dezvolta primavara din muguri mari, care sunt galbeni si cu margini rosii.

Floarea este de culoare galbena cu margini rosii, cupata, dubla, continand 40 - 45 petale. Frunzisul arbustului are culoarea verde inchis, evidentiind perfect minunata culoare a florilor. Acest soi atinge o inaltime de aproximativ 90 de centimetri si are o latime de jumatate de metru.

Trandafirul Gartenspass este foarte robust si rezistent la boli, ger si intemperii. El prefera un sol reavan si bogat in humus. Locatia ideala este insorita sau umbrita partial. In perioada de inflorire are nevoie de mai multa apa. Pasionatii gradinilor cu trandafiri inlatura in mod regulat florile decolorate ale trandafirului Gartenspass. Ca rezultat, acesta nu numai ca va arata fantastic, dar va dezvolta in mod constant alte flori.

Atat solitar, cat si intr-un grup (de pana la patru plante pe metru patrat) daca este folosit la granite, trandafirul Gartenspass este o priveliste fabuloasa in gradina. Cel mai bun moment pentru taiere este primavara, atunci cand gradinarul taie lastarii la jumatate si indeparteaza lastarii uscati. Cu florile sale in doua tonuri si abundenta sa de flori, acest trandafir incanta privirea fiecarui observator.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: