Trandafir floribunda Friesia

Trandafir floribunda Friesia

Trandafirul floribunda Friesia este o creatie a pepinierei germane Kordes, datand din 1973. In numai cativa ani, acest arbust formeaza un tufis rotunjit si viguros, cu tulpini spinoase inalte de la 70 pana la 80 cm crescand in toate directiile (diametru 40 cm) , foarte ramificat, viguros si acoperit cu un frunzis foarte sanatos, la inceput de culoare rosu-grena si devenind verde inchis, lucios, odata cu venirea verii. Inflorirea sa este abundenta din mai pana in octombrie-noiembrie. Florile sale au o latime de la 5 pana la 8 cm si sunt duble, usor dezordonate, adunate in buchete de 5 pana la 7 inflorescente, cu o forma usor neclara si petale ondulate.

Bobocii se deschid in cupe rotunde, larg deschise, transformandu-se in flori de un galben stralucitor, in jurul unei inimi nuantate de rosu. Parfumul lor pronuntat aminteste atat de iris, cat si de patchouli. Infloreste mult timp, din luna mai pana la primul ger, iar florile sale isi pastreaza intreaga stralucire indiferent de conditiile meteo. O varietate excelenta , stralucitoare, ce aduce buna dispozitie in orice gradina sau terasa.

Trandafirii Friesia fac posibila realizarea unor garduri vii captivante, doar daca sunt plantati intr-un amestec la marginea terasei sau in paturi de arbusti mici. Arata excelent asociati cu abelii, nandine sau cariopteris, de exemplu. Sunt tovarasi buni pentru soiurile de phlox paniculata. Dimensiunile modeste si rezistenta la intemperii ale acestui trandafir il fac o varietate interesanta pentru toate gradinile, chiar si pentru cele mai mici, deoarece acestia pot creste si in containere mari. Utilizarea sa este multipla, in conformitate cu dorintele fiecarui gradinar: intr-un pat de trandafiri, in compania soiurilor cu flori albe, mov sau amestecate cu plante perene de cultura usoara, precum muscatele perene, garoafele cu flori mici sau asterul albastru.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: