Trandafir floribunda Deep Impression

Trandafir floribunda Deep Impression

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Lansat relativ recent (2008) pe piata de pepiniera germana Rosen Tantau, trandafirul Deep Impression este o varietate interesanta de arbust ce atrage privitorul cu o noua combinatie de culori ale florilor sale. Datorita florilor sale speciale, trandafirul Deep Impression a primit Premiul pentru presa la Expozitia Geneva Rose din 2009.

Trandafirul Deep Impression creeaza un accent de culoare special in fiecare gradina unde este plantat. Florile sale mijlocii, semi-duble ale plantei incanta prin culoarea lor rosu inchis, inspicata cu dungi roz. Numeroasele flori sunt incorporate intr-un frunzis verde inchis, stralucitor, imaginea de ansamblu etaland un contrast minunat. Trandafirul floribunda Deep Impression emana un parfum usor fructat ce aminteste de zmeura foarte coapta. Acesta infloreste continuu din iunie pana in octombrie.

Este un soi cu o inflorire abundenta, ce va va incanta cu florile sale pe tot parcursul sezonului. Indepartarea florilor moarte va incuraja florile noi sa creasca mai repede. Fructele sale sunt macesele bune de ceai, ele avand un continut ridicat de vitamina C. Deoarece au un gust dulce, servesc pasarilor drept sursa de hrana pe timp de iarna. Trandafirul Deep Impression se simte cel mai confortabil intr-un loc insorit dar si intr-unul partial umbrit. Are nevoie de un sol reavan pana la umed si bogat in nutrienti. Daca aceste cerinte sunt indeplinite, trandafirul Deep Impression se dezvolta pana la 100 de centimetri inaltime. Are o forma densa si stufoasa, cu o latime de pana la 40 de centimetri.

Trandafirii Deep Impression fac posibila realizarea unor garduri vii frumoase, plantate intr-un amestec la marginea terasei sau in paturi de arbusti mici. Asociati-i cu abelii, nandine sau cariopteris, de exemplu. Dimensiunea medie si rezistenta sa il fac o varietate interesanta pentru toate gradinile, chiar si cele mici, putand creste in ghivece mari. Utilizarea sa este multipla, conform dorintelor fiecarui gradinar: intr-un grup de trandafiri monocromi, deoarece culoarea sa poate fi dificil de asortat, sau in compania soiurilor albe de exemplu. Se va asorta bine cu plante usoare, usor de cultivat, cum ar fi muscate perene, garoafe cu flori mici sau aster. Iar florile sale taiate sunt foarte frumoase in buchete.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: