Trandafir floribunda Bonica

Trandafir floribunda Bonica

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Rosa Bonica, trandafir comercializat uneori si sub denumirea de Demon, apartine grupului de trandafiri polyantha: florile sale unite in grupuri terminale provin din trandafirul polyantha, un hibrid vechi din Rosa multiflora si Rosa chinensis. A fost introdus in 1982 de Meilland, in urma hibridizarii efectuate de Jacques Mouchotte in 1981. Acesta din urma a folosit fructul incrucisarii dintre Rosa sempervirens si trandafirul Mademoiselle Marthe Carron, pe care apoi l-a incrucisat cu soiul Picasso. Unele dintre numeroasele premii castigate de acest trandafir includ ADR in 1982, titlul de Trandafirul preferat al lumii la US AARS in 1986 dar si titlul Weltrose 2003.

Bonica arata un port destul de suplu, compact si bine stufos. Cresterea sa este rapida, va atinge in medie 80 cm inaltime pentru 60-70 cm in anvergura. Daca este taiat scurt, acest arbust se comporta ca un mic polyantha. Inflorirea sa este abundenta si se reinnoieste continuu din iunie pana la inghet. Florile sunt adunate in ciorchini mici. Ele sunt duble, delicat turbionate atunci cand se desfac, apoi se deschid in rozete de 5-6 cm latime.

Florile infloresc din muguri roz-bombon, apoi se deschid intr- o nuanta incantatoare de roz, pana la alb-roz sidefat. Floarea este rezistenta la ploaie si soare, in ciuda moliciunii sale. Parfumul florilor este suav, dar prezent langa arbust, datorita abundentei lor. Fructificarea, sub forma de macese rosu-portocalii, este destul de decorativa.

Trandafirul Bonica se adapteaza la toate solurile nu prea uscate si la toate climele, ceea ce ii permite sa fie plantat fara rezerve pe intreg teritoriul tarii noastre. Poate fi instalat in grupuri de trei subiecti, aranjati intr-un triunghi, izolat pe un gazon. Va face minuni atunci cand este plantat in masa la marginea aleilor sau pentru a evidentia paturile de arbusti. Se va potrivi perfect in paturile de plante perene discrete sau opulente.

Acest tufis care nu este niciodata bolnav si suporta ierni aspre si veri fierbinti ofera o inflorire lunga si minunata, romantica dupa bunul plac, care se va termina doar cu venirea ingheturilor, frunzisul sau va disparea aproape total sub buchete de flori mici, de un roz tandru si sidefat care concureaza in frumusete cu pomponii florilor ciresilor japonezi.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: