Trandafir Elle

Trandafir Elle

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Obtinut de Meilland in 1999, Elle este un trandafir teahibrid robust si compact, cu flori duble mari, originale, al caror parfum a fost distins cu premii la Bagatelle si Tokyo in 1999 si multiplu premiat in Statele Unite in 2005 (unde a obtinut AARS, cel mai prestigios premiu din SUA). Galbenul fraged al petalelor este parca pictat cu tente portocalii si roz, iar parfumul sau magnific este caracterizat prin note fructate de banane. Infloreste din mai pana la primul inghet, uimindu-ne si cu un frunzis ornamental, stralucitor, verde inchis si rezistent la boli.

Acest arbust cu port stufos si compact atinge aproximativ 70-90 cm inaltime si 50 cm in anvergura la maturitate, avand o crestere rapida. Pe tot parcursul verii, daca avem grija sa inlaturam florile ofilite, apar continuu muguri care infloresc intr-o floare perfecta, compusa din 50 pana la 55 de petale si cu un diametru de 13 cm. Florile sunt solitare, purtate la sfarsitul lastarilor lungi ale anului trecut sau care apar pe tulpini vechi de 2 ani.

Avand dimensiuni modeste, este ideal pentru plantarea in garduri mici sau in grupuri de 3 subiecti, precum si pentru cresterea solitara intr-un container mare. Se integreaza bine in paturi de arbusti de talie joasa cu flori de vara sau toamna sau amestecat cu plante perene si anuale. Cu florile sale perfecte si emanand un parfum si un farmec aparte, trandafirul Elle este o bijuterie a delicatetii pentru orice tip de gradina.

Pentru achizitionarea trandafirului CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: