Trandafir Criterion

Trandafir Criterion

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Obtinut de pepiniera De Ruiter (Amstelveen, Olanda) in 1966, trandafirul Criterion este unul dintre acele soiuri create in secolul trecut, ce au o eleganta atemporala. Acest arbust foarte viguros, cu port erect, produce flori duble, mari si parfumate, de-a lungul intregului sezon estival. Ele sunt evidentiate de frunzisul superb, de culoare verde-inchis. Parfumul lor puternic poate fi apreciat atat in buchete, cat si in gradina, in paturi mari de trandafiri.

Daca trandafirii moderni sunt adesea criticati pentru o anumita rigiditate si o rezistenta scazuta la boli, soiul Criterion se remarca datorita vigoarei sale, frunzelor sale lucioase si parfumului puternic al florilor uriase, avand diametrul de 12-15 cm. Acest arbust are o crestere stufoasa, usor verticala, foarte rapida. La maturitate va masura aproximativ 1 m inaltime si 80 cm in anvergura. Din mai-iunie si pana in septembrie, pe un frunzis verde inchis si stralucitor, infloresc boboci captivanti, solitari, purtati de tulpini solide si lungi. Florile sunt perfect unite, colorate intr-un roz-rosu cald, precum parfumul lor, greoi si persistent.

Cu alura sa eleganta, Criterion isi va gasi locul intr-un grup mare de trandafiri sau izolat, intr-o gradina mica si ingrijita. Se adapteaza tuturor solurilor nu prea aride si tuturor climatelor, ceea ce face posibila cultivarea acestuia fara rezerve de la nord la sud in tara noastra, chiar si la altitudini medii.

Cumpara trandafiri de la Gradina Verde cu un CLICK AICI.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: