Trandafir Botero

Trandafir Botero

Lansat pe piata in 2003 de catre producatorul Meilland, trandafirul Botero este un teahibrid  modern, cu flori intens parfumate, de culoare bordo inchis. Datorita parfumului sau, Botero a obtinut  numeroase premii la Geneva, Nantes, Roma, Saverne si Madrid. Este un arbust de vigoare mare, cu un port vertical stufos, atingand aproximativ 1,10 m inaltime si 70 cm in anvergura la maturitate, cu o crestere rapida.  Infloreste abundent din luna iunie pana la aparitia primului inghet.

Botero va cuceri atentia dvs. deja din al doilea an dupa plantare, cand isi arata abundenta de flori si aroma bogata si vibranta a unui trandafir de damasc cu note fructate ce amintesc de coacazele negre. Trandafirul Botero are flori luxuriante de 12-14 cm, alcatuite din aproximativ o suta de petale fiecare. Floarea dureaza mult timp, iar lastarii sunt foarte puternici si drepti, nepermitand mugurilor sa se indoaie sub greutatea lor.

Potrivit gradinarilor, Botero nu prea se imbolnaveste, are o rezistenta ridicata la bolile fungice, iar rezistenta la inghet permite cultivarea sa in majoritatea regiunilor. Ploaia nu este absolut teribila, chiar si cea persistenta nu poate strica aspectul superb al florilor. Trandafirul Botero este recomandat sa fie plantat in locuri insorite, plantele sau florile cu nuante de alb sau galben fiind tovarasi perfecti pentru el.

Pentru achizitionarea trandafirului CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: