Jneapănul pitic Mops

Jneapănul pitic Mops

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Pinus mugo Mops  este un conifer pitic de pînă la un metru.

Plantele mature prezintă de obicei un port dens, de obicei cu diametru mai mare decât înălțimea. El este un mic conifer veşnic verde, cu creştere lentă, cu ace întunecate.

Este originar din munţii din Europa Centrală și de Sud, din Spania şi din Balcani.

Acest pin pitic formează o movilă rotundă de ace verde închis pe tot parcursul anului. Creșterea nouă în primăvară are un luciu argintiu atractiv. Practic indestructibil odată instalat, acest pin dur va rezista tuturor vremii și solurilor. Este, de asemenea, tolerant la vânt și soare pentru acei grădinari aflați în apropierea litoralului sau în condiţii foarte expuse.

Cultură: Vegetează bine în soluri umede, bine drenate, în plin soare. Crește bine în soluri nisipoase, dar este, de asemenea, oarecum tolerant la argile. Trebuie evitate solurile slab drenate. Plantele preferă climatul rece de vară. Plantele sunt în general tolerante la condițiile urbane.

Acest pin pitic este perfect pentru spații închise, cu o creștere densă, simetrică și compactă, rotunjită. Culoarea este albastru-verde primăvara şi o nuanță de aur în timpul lunilor mai reci.

Obiceiul său de creștere lentă face ca acest arbust veşnic verde să fiu un specimen în grădini mai mici.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: