Ienuparul irlandez

Ienuparul irlandez

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Ienuparul irlandez- Juniperus communis Hibernica este un arbust conifer veșnic verde, cu ramuri erecte. Ienupărul se dezvolta sub forma columnară, forma este compactă, densa. Frunzișul este acicular, crește in nuanțe intense de verde-cenusiu.

Acele pot provoca iritarea pielii.

Ienupărul comun este un conifer de talie mică cu o crestere lentă-moderata. Soiul poate atinge înalțimile de 3-5 metri. Coniferul trebuie poziționat doar în zonele luminoase si însorite sau in locuri cu semi-umbră. Ienupărul crește bine in mai multe tipuri de soluri. Soiul are o toleranța ridicată la temperaturile scazute, la perioadele de secetă și la poluarea aerului. Tunderea si modelarea se face cu usurința.

Nu este necesar nici un fel de tăiere.

Ienupărul comun este un conifer de talie mică cu o creștere lentă-moderată. Soiul poate atinge înalțimile de 3-5 metri. Coniferul trebuie poziționat doar in zonele luminoase si însorite sau in locuri cu semi-umbră. Ienupărul crește bine in mai multe tipuri de soluri. Soiul are o toleranță ridicată la temperaturile scăzute, la perioadele de secetă si la poluarea aerului. Tunderea si modelarea se face cu usurintă.

Plantele mai tinere de 10 ani sunt de obicei mai subțiri de 50 cm, iar plantele mature pot fi până la 1,5 m latime și 5 m înălțime

Juniperus communis Hibernica va tolera cele mai multe soluri, cu excepția terenului cu sol cu exces de apă, dar ajuns la maturitate va tolera o anumită secetă.

Acest tip de ienupăr acceptă atat climatul din campiile sudice ale României cât și gerurile aspre din zonele montane. Este o apariție frumoasă datorită portului său perfect columnar. Deși foarte țepos, lujerii moi și foarte flexibili se îndoaie la cea mai ușoară atingere, astfel că înțepăturile acelor vor reuși să provoace dureri la nivelul epidermei doar dacă vizitatorul curios este foarte insistent în îmbrățișarea acestei plante decorative.

Juniperus communis Hibernicaeste un conifer decorativ prin port, aspect, formă, frunzis si culoare. Soiul este ideal pentru amenajarea grădinilor mici, pentru aranjarea grădinilor de tip stîncarie pentru parcuri si alte aranjamente peisagistice. Ienupărul se poate planta solitar, aliniat sau sub forma de gard viu.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: