Ienuparul Blue Arrow

Ienuparul Blue Arrow

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Ienupărul  Blue Arrow

Denumit și "Săgeata albastră" sau "Arcul albastru" sau “Ienupărul Rachetă” este un arbust verde, conifer, cu un coroană îngustă. Frunzele sale sunt de culoare verde-albastru.

Ienuparul Blue Arrow este originar din America de Nord. Înalțimea la care se poate dezvolta  este între 6-8 metri, iar în lățime între 1-1,5 metri.

În grădinile noastre, el ajunge la înălțimi de 2,5 metri și o lațime a coroanei de doar 1-1,2 metri după 20 de ani.

Ienupărul Blue Arrow are o coroană care crește sub formă conica  și dreaptă. Ramurile ienupărului sunt dense și cu orientare ascendentă, fiind apropiate de tulpină. Frunzele sunt într-o nuanță de gri-verzui. Culoarea lor rămane veșnic verde indiferent de anotimp.  Frunzele ienupărului sunt solziforme.

Creșterea ienuparului Blue Arrow este destul de lentă. Acest soi poate fi plantat în orice tip de sol dar trebuie să fie bine drenat. Locurile preferate de creștere ale acestui soi de conifer sunt cele însorite. În general este un conifer foarte rezistent la temperaturile scăzute, dar și la poluarea ridicată din orașele mari.

Ienuparul BlueArrow nu are nevoie de îngrijiri deosebite doar ocazional se poate face o tundere pentru a-i oferi o forma mai compacta.

Juniperus Blue Arrow poate fi plantat solitar sau în grupuri. Este un conifer perfect pentru toate tipurile de grădini, în special pentru cele de dimensiuni mai mici. Este foarte des folosit ca ornament deosebit pentru amestecurile de roci. El va arata foarte bine și ca plantă ornamentală, pe terase sau plantat pe lângă alei.

Juniperus Blue Arrow este un soi  care are forma cea mai îngustă dintre toate celelalte soiuri de ienupar

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: