Fragi

Fragii sunt de fapt căpșuni sălbatice. Horticultorii au selecționat soiuri de fragi mai productive, cu fructe mai mari și uneori chiar mai gustoase decât a celor întâlniți în mod obișnuit în pădure. Fragii se cresc ușor, plantații și apoi ei vor avea grijă să ocupe întreaga grădină. Dacă nu sunt expuși inundațiilor prelungite sau secetelor excesive se vor dezvolta, înmulți și fructifica din belșug. Pot fi crescuți și în ghivece, dacă le asigurăm desigur suficientă apă (pământul din ghivece se usucă mai ușor decât cel din grădină) și dacă le dăm destul soare. Un truc isteț ar fi să rotim la câteva zile ghiveciul cu fragi de pe terasă astfel încât toate fructele să se bucure de soare. Altfel cresc destul de bine și la semi-umbră sau chiar la umbră. Aroma fragilor este mai intensă decât a căpșunilor și chiar dacă sunt mai mici, răbdarea de a-i culege sporește satisfacția degustării lor. Rodesc aproape continuu din iunie până toamna târziu. Sunt soiuri cu fructe rotunde (REGINA) și soiuri cu fructe alungite (RUGIA). Pe soluri fertile vor crește desigur fără alt ajutor, în vase va trebui să îi sprijinim cu îngrășăminte bogate în potasiu (Granusol 10-10-30).

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: