Coacăzul negru

Coacăzul negru

Despre binefacerile coacăzului negru s-au scris mii de pagini. Consumate ca atare în stare proaspătă sau preparate sub formă de sucuri, siropuri sau dulcețuri, coacăzele negre ajută mult digestiei, contribuie la menținerea greutății corporale, la întărirea sistemului imunitar și la tratarea unor afecțiuni respiratorii sau renale. Cultivarea coacăzului negru nu este dificilă. Dacă îi asigurăm un sol cu o textură medie, lutoasă, fertilizat cu gunoi de grajd, fie că îl plantăm la soare sau la umbră, coacăzul se va dezvolta și va fructifica frumos fără alte nevoi speciale. Ceea ce este important este să îi facem tăierile corect. După ce tufa s-a format va fi necesar să avem în vedere îndepărtarea tulpinilor mai vechi de 5-6 ani astfel încât tufa să rămână suficient de deasă dar nu aglomerată și cu tulpini destul de tinere. Sunt necesare tratamente pentru prevenirea apariției bolilor specifice (antracnoza, rugina, fainarea), dar se pot alege tratamente bio-zeama bordeleza, apă de urzici etc.

Sunt câteva soiuri deosebit de valoroase de coacăz negru cum ar fi GOFERT, RUBEN, TIBEN, TISEL, POLARES. In afara productivității mari, aceste soiuri sunt apreciate pentru faptul că sunt lipsite de gustul foxat, neplăcut pe care îl au fructele din soiurile mai vechi, cunoscute prin grădinile bunicilor.

Pentru a putea achizitiona coacaz negru CLICK AICI

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: