Chiparosul de Notka

Chiparosul de Notka

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Chamaecyparis nootkatensis sau chiparosul de Notka este un arbore conic, rar coloidal,de conifere veșnic-verde, purtând ramuri cu frunze ascuțite, de culoare verde închis. Conurile de culoare verde sferice, se maturizează în doi ani.

Numele său de specie nootkatensis se referă la tribul Nootka de pe insula Vancouver, pe a cărui terenuri a fost întâlnit primul arbore. Cu toate acestea, este încă o dezbatere continuă și mulți botanici și surse literare încă se referă la specie ca și Chamaecyparis nootkatensis.

C. nootkatensis se găsește în nord-vestul Pacificului, de-a lungul coastei de vest din California de Nord până în Alaska și pe insula Vancouver, insulele Reginei Charlotte.

Se dezvoltă în soluri umede.

Chamaecyparis nootkatensis  poate crește până la un maxim de 40 de metri înălțime și are o scoarță maro-brună. Frunzele sale atârnă pe verticală și au un aspect asemănător scării, care se întinde pe margini. Frunziş este veșnic verde. Forma arboricolă este în general conică înaltă

Contactul cu frunzele poate irita pielea.

Nu este necesară nici o tăiere. Dacă îl conducem într-o formă, cum ar fi un gard viu sau alte forme topiarice, va avea nevoie de tăiere de două ori pe an
Printre varietăți menționăm:

-Aurea- creștere nouă, galbenă, culoarea este păstrată bine pe tot parcursul sezonului.

-Glauca- frunze albastre pe ramurile care plâng. Obiceiul este în poziție verticală, la 25 grade

-Pendula- un cultivar extrem de dur, care este din ce în ce mai des întâlnit în peisajele de astăzi. Ramurile sunt puternic plâns și prezintă frunze verzi verde.

-Variegata- frunzele verzi poartă urme de aur neregulate.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: