Căpșunul remontant

Căpșunul remontant

Soiurile de căpșun remontant nu sunt folosite  în plantațiile comerciale pentru că produc din iunie până în octombrie dar nu dau producții mari la un moment dat pentru a fi rentabile ca afacere. Pentru grădina de lângă casă sunt însă o alegere foarte înțeleaptă. Căpșunile remontante sau cu mai multe sezoane de coacere (e destul de greu de tradus englezescul everbearing) au în general fructe mai mici decât al căpșunilor comerciale cu coacere de iunie dar sunt gustoase și foarte ușor de cultivat. Au rezistență crescută la boli, frunze mari, oblate care acoperă bine solul și produc o mulțime de stoloni fiind foarte ușor de înmulțit. Există mai multe soiuri. AKCENT este brevetat de compania Niwa din Polonia. Fac fructe de mărime medie (cca 10 grame o căpșună) în formă de inimă și cu o culoare roșie închisă, strălucitoare. Pot fi cultivate pe straturi în mod obișnuit, pe biloane acoperite de folie sau în vase. Sunt rezistente la boli dar ar trebui tratate cel puțin preventiv cu zeamă bordeleză.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: