Bradul de Arizona

Bradul de Arizona

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Abies lasiocarpa Compacta este o varietate piramidală îngustă, de dimensiuni potrivite, de brad de Arizona, cu o structură densă și frunze lungi, moi, vii,  de culoare albastră.

Coniferele pitice sunt elementul perfect de decor care se potrivește în toate grădinile indiferent de stilul acestora sau de dimensiunile lor. După 10 ani, un specimen maturat va măsura un înălțime de 4,5 metri cu un diametru al coroanei de 75 cm, cu o rată de creștere de 20 cm pe an.

Abies lasiocarpa Compacta se plantează în sol umed, dar bine drenat, moderat acid. Plantarea se recomandă ca și la celelalte conifere sa se facă în perioada de primavară sau toamna dacă folosim puieți cu rădăcina neprotejată. În cazul în care folosim puieți livrați de către Grădina Verde, atunci plantajul se poate face în toate perioadele anului. 

El provine din regiunile muntoase din vestul Americii de Nord.Foarte greu, își va păstra bine ramurile inferioare într-o poziție deschisă, cel mai bine în climatul mai rece, pe solul adânc și fertil .

Acest soi provine din răsaduri selectate în 1927 de Jan Boer Nursery , un cercetător din Olanda.

Acest arbust poate fi plantat solitar în grădini sau pentru un un efect extraordinar, de invidiat, se va planta în ghivece mari de ceramică care pot fi așezate și pe terese. Desigur că acest conifer deosebit se va potrivi de minune printre florile multicolore din grădina ta, precum coada șoricelului, anemone, căldărușa, păștița, sau calcea calului . Și de ce nu, în perioada Crăciunului poți avea bradul împodobit chiar în gradina.Bradul de Arizona este un conifer adorat și îndragit de grădinari și de iubitorii de plante. Frumusețea coniferului se reflectă prin aspect, formă, frunze și culoare care rămane proaspată pe tot parcursul anului. El este ideal ca element decorativ pentru grădinile mici, se poate planta în parcuri sau în ghivece mari.

Nu este necesară nici o tăiere dar poate fi condus în forme topiarice.

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: