Artarul japonez Phoenix

Artarul japonez Phoenix

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Iubitorii arțarilor japonezi apreciază foarte mult acele varietăți care se deosebesc de clasicul Atropurpureum sau Garnet și care prin mici detalii ale coloritului, ale formei coroanei sau chiar a lungimii sau culorii pețiolului le fac să fie deosebite în colecțiile de arțari.

Phoenix este o creație a cunoscutei pepiniere Van der Maat din Olanda și se pare a fi o încrucișare între Shin Deshojo și Beni fushigi.

Face parte din grupa Palmatum și are frunze mici spre medii a căror culoare este primăvara roșu-roz strălucitor cu nervuri galbene. Galbenul expandează treptat spre marginile frunzelor care devin contrastant bicolore. Pe măsură ce marginile frunzelor devin galbene, nervurile se înverzesc și împrumută treptat din culoare frunzei astfel că acestea ajung spre toamnă verzi cu margini bronz-roșcate. Frunzișul maturat contrastează cu cel tânăr care este de culoare roșu-roz și care apare de-a lungul verii, dând coronamentului un colorit eterogen.

Frunzele au 5 sau 7 lobi care sunt moderat divizați. Pețiolul frunzei este roșu iar lăstarii tineri au de asemenea o culoare roșie întunecată.

Phoenix este un arțar de talie mică, înălțimea la maturitate fiind de cca 2,5m.

 

 

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: