Artarul japonez Ornatum

Artarul japonez Ornatum

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

 

Frunzișul proaspăt de primăvară are un aspect special. Comparativ cu alți arțari din grupa Dissectum cu frunze roșii, cum ar fi Garnet, Crimson Queen sau Inaba Shidare,  Ornatum are o culoare puternic nuanțată în  bronz roșcat. Aceste tonuri distincte se pot remarca foarte frumos în grădină mai ales atunci când Ornatum va fi asociat cu un alt arțar japonez cu frunze roșii deplin sau verzi. În parte a doua a verii, bronzul capătă nuanțe verzui, apoi în toamnă se aprinde într-un intens roșu purpuriu.

Frunzele sunt de mărime medie și au 7 lobi lungi și foarte subțiri, fiecare lob fiind adânc sectat și cu marginile fiecărui sub-lob fin zimțate. Lobii nu sunt dispuși radial așa cum sunt la varietatea Inaba Shidare ci mai degrabă aproape paraleli și cu un aspect plângător. Pețiolul frunzei este scurt și verde, contrastul fiind cu atât mai interesant.

Plantele bătrâne pot ajunge la 4 m în diametru și până la 3m înălțime. cu aspect de movilă de frunze. Ornatum este un cultivar care s-a impus de foarte mult timp în Europa datorită foarte bunei sale adaptabilități la climatul continental și a rezistenței pe timp de iarna.

Poate fi întâlnit prin garden-center-uri și sub alte denumiri cum ar fi Amatum, Dissectum Atropurpureum, Dissectum Ornatum, Ornatum Purpureum sau Spiderleaf.

[caption id="attachment_3932" align="alignnone" width="300"] OLYMPUS DIGITAL CAMERA[/caption]

 

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: