Artarul cu frunze de vie

Artarul cu frunze de vie

Cumpără de pe pepiniera-gradinaverde.ro

Frunzele mari ale acestui artar amintesc de forma frunzei vitei de vie. Foliolele sunt mari, de cca 10-12cm lungime si 12-16cm latime, cu petiolul rigid. Frunzele sunt formate din 9-11 lobi despartiti intre ei pe cel mult jumatate din lungimea frunzei. Lobii sunt uniti la baza formand impreuna o margine rotunjita dar spre varfuri se termina ascutit. Marginea lobilor este pronuntat dintata. Nervurile centrale ale lobilor sunt verzi inchis, proeminente pe suprafata frunzei.

Spectacolul de toamna este magnific. Galbenul auriu predomina la inceputul perioadei autumnale, apoi apar tonuri purpurii si stacojii spre final frunzele devenind intens stacojii inainte de a cadea la sol.

Artarul Vitifolium este un arbore viguros, cu coroana rotunjita. Ajunge la maturitate la 4-5m in inaltime si cam tot pe atat in diametru. Unele surse specifica dimensiuni mai mari, de pana la 10m dar acest lucru se intampla cel mai probabil in arealul natural de origine.

Este un arbore rezistent in fata bolilor si conditiilor climaterice din cele mai diverse. Se potriveste la fel de bine in gradinile rustice si in spatiile verzi stradale ca si in gradinile japoneze.

Nu necesita lucrari speciale de intretinere iar daca se doreste modelarea coroanei atunci este bine ca taierile sa se faca in perioada de repaos vegetativ.

[gallery ids="3654,3655,3656,3657,3658,3659,3660"]

Adaugă impresii din experiența ta

O imagine face cât o mie de cuvinte: