Dor de grădină

Dor de grădină

Dor de grădină

14 decembrie 2018

A nins, e atât de frumos și gândurile se odihnesc moleșite de atâta alb în așteptarea Crăciunului. Unde e agitația verii, unde sunt grijile și munca peste măsură pentru îngrijirea plantelor din îndrăgita noastră grădină... toate au dispărut într-un trecut parcă atât de îndepărtat încât i-am uitat și mirosul. Mirosul de seve amestecat cu cel țărână, împletit laolaltă în eșarfele multicolore de arome ale florilor, toate sunt acoperite acum de mireasma rece-albăstruie a gheții. Iar în casă e cald și bine ...

Dar zilele trec și o amorțire nepăsătoare începe să se așeze peste toate. Așa că luăm din raft cărțile despre grădinărit și cu creionul în mână începem să facem planuri pentru la primăvară. Ce voi mai planta, ce semințe îmi trebuie din timp, ce voi mai adăuga sau la ce voi renunța oare din decorul grădinii. Ne e dor de grădină, de munca frumoasă și de bucuria visului împlinit. Mai e până la primăvară dar nu mult. E timpul pentru vise, e timpul să ne ostoim cu planuri de viitor, la gura sobei, dorul de grădină.

Pepiniera „Grădina Verde”și Garden-Zone.ro vă urează Sărbători Fericite și să ne întâlnim sănătoși în anul care bate la ușă.